Громадська організація “Українська фундація безпекових студій” оголошує про запуск нового проєкту, який має на меті розпочати професійну дискусію щодо збереження культурної спадщини України в умовах сучасних викликів, зокрема війни.

Підтриманий Фондом “Партнерство задля стійкості України”, що фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції, проєкт “Цифрова культурна спадщина: формуючи цілісну державну політику” стане важливим кроком до збереження історичної пам’яті України.

Одним із ключових етапів цього проєкту – підготовка аналітичної доповіді, що має узагальнити поточну ситуацію з оцифровкою культурної спадщини, дати огляд  міжнародного (передусім – європейського) досвіду в цьому питанні та окреслити шляхи вирішення проблем. Також проєкт збере експертів галузі, представників стейкхолдерів як з державного, так і приватного сектору для живої дискусії щодо основних ідей доповіді та для окреслення рекомендацій для майбутньої стратегії оцифрування культурної спадщини України.

Матеріали дискусій будуть використані для фіналізації рекомендацій та тексту проекту Стратегії оцифрування культурної спадщини України. Всі напрацьовані в межах проєкту матеріали будуть передані основним стейкхолдерам та розміщені на сайті ГО “Українська фундація безпекових студій”.

Також для підвищення обізнаності громадськості з питань оцифрування культурної спадщини буде розроблено 10 відеороликів у форматі FB Reels.

 

#УкраїнськаФундаціяБезпековихСтудій #цифровакультурнаспадщина #СтратегіяОцифрування #громадськеобговорення #важливоуперіодвійни #контентдлямайбутнього