Міністерство інформаційної політики та Українська фундація безпекових студій в рамках реалізації Стратегії інформаційної реінтеграції Криму представлять звіт «Інформаційний простір Херсонської області: стан, проблеми та шляхи покращення ситуації».

Спікери: Еміне Джапарова, Перша заступниця Міністра інформаційної політики, Юлія Каздобіна, Голова Української фундації безпекових студій, радниця Міністра інформаційної політики, Ірина Петрова – експертка проекту, Валентина Самар – головна редакторка ІА «Центр журналістських розслідувань».

Окупація Кримського півострова Російською федерацією у лютому 2014 року перетворила Херсонщину на де-факто прикордонний регіон. Окрім викликів, характерних для всієї України, органи влади та громадянське суспільство Херсонщини стикаються з наслідками окупації Криму та ескалації напруги в Азово-Чорноморському регіоні.

Державні органи України, відповідальні за формування та впровадження політики в інформаційній сфері, докладають значних зусиль до відновлення та розбудови системи телерадіомовлення області, відновлення мовлення на територію тимчасово окупованого Криму, проводять заходи, спрямовані на збільшення згуртованості та підтримку патріотичного духу мешканців Херсонщини. Тим не менше, через наявність низки проблем, які лежать не лише в інформаційній сфері, Херсонщина залишається вразливою до ворожого інформаційно-психологічного впливу.

Мета дослідження – привернути увагу до проблем Херсонщини та дати відповідь на питання, що ще може робити держава та громадянське суспільство для збільшення стійкості Херсонщини до деструктивних впливів та розбудови системи комунікацій між державою та громадянським суспільством, яка є основою для суспільної довіри та стабільного демократичного розвитку.

Проект здійснено за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

 

Час:

  • Вівторок, 29 січня 2019 р. з 13:00 до 14:00

Місце проведення:

  • Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ»
    Адреса: вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ

Організатор:

  • Українська фундація безпекових студій